Ambitieuze Deschamps wil furore maken op WK

12 februari 2014, 14:47

Het nationale elftal van Frankrijk wist zich ternauwernood, ten koste van Oekraïne (3-2 over twee duels), te plaatsen voor het WK in Brazilië. Didier Deschamps, de bondscoach van de Fransen, won als speler alles wat er te winnen valt en hoopt dat Les Bleus furore kunnen maken op het WK van komende zomer.

Deschamps won in 1993 de Champions League met Olympique Marseille. Een kunstje dat hij drie jaar later wist te herhalen, toen hij onder contract stond bij Juventus. Zijn hoogtepunt vond plaats in 1998, toen hij als aanvoerder van het Franse elftal in eigen land het WK wist te winnen. Als trainer wist hij AS Monaco als meest recente Franse club naar de CL-finale te loodsen en daarnaast won hij als coach zes prijzen met Marseille, tussen 2010 en 2012. Als bondscoach van Frankrijk hoopt Deschamps net zo succesvol te zijn.

Hoewel de Fransen zich wisten te kwalificeren voor het WK, ging dit gepaard met enige moeite, zo geeft ook Deschamps aan op de website van de FIFA: "Het was zwaar. We zaten in een groep met Spanje, de regerend wereldkampioen. We moesten ons plaatsen via play-offs, die nooit makkelijk zijn. We maakten er in de uitwedstrijd tegen Oekraïne een puinhoop van. Toch wisten we het tij te keren. Het is geweldig dat we ons doel alsnog behaalden."

Het vorige WK, in Zuid-Afrika, liep voor Frankrijk uit tot een regelrecht drama. "Niemand zal in staat zijn om precies na te vertellen wat er daar allemaal gebeurd is. Het is onderdeel van onze geschiedenis, maar we moeten niet terugkijken. Het Franse elftal moet altijd ambitieus zijn en zo veel mogelijk nastreven. We gaan naar Brazilië om zo ver mogelijk te komen", stelt Deschamps, die naar eigen zeggen hamert op een goede teamsfeer, frisheid en mentaliteit. "Met deze elementen win je geen wedstrijden, maar je haalt ook geen resultaten als deze dingen ontbreken."

Deschamps kijkt enorm uit naar het WK. Het feit dat het toernooi in Brazilië gehouden wordt, vindt de oefenmeester fantastisch: "Brazilië is hét voetballand. Iedereen droomt van het WK, maar in Brazilië is de hele feestsfeer eromheen ook heel mooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen