Mokhtar: "Het killersinstinct ontbrak bij Twente"

Ger
13 februari 2014, 00:50   Bijgewerkt: 13 februari 2014, 08:50

FC Twente wist woensdagavond de druk op koploper Ajax niet verder op te voeren. De Enschedese ploeg bleef evenals de Amsterdammers op een gelijkspel steken. In de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-1) speelde vooral Youness Mokhtar een ongelukkige rol. De vleugelspeler faalde tot drie keer toe in de afwerking.

"We doen onszelf tekort. We hebben de kansen gehad, maar het ontbrak ons aan een killersinstinct", zegt Mokhtar tegenover FCUpdate.nl. Na de snelle openingstreffer van FC Groningen leek de geboren Utrechter diep in de eerste helft voor de gelijkmaker te gaan zorgen, maar zijn inzet was echter te slap. Na de pauze miste hij tot twee keer toe in goede positie. "Ik heb drie kansen gehad. Uiteraard had ik minimaal één keer moeten scoren", beseft Mokhtar. "Het zijn momentopnames. Ik schoot telkens direct, maar wellicht had ik iets meer rust moeten nemen."

Mokhtar werd tegen FC Groningen, direct na het missen van zijn derde scoringskans, naar de kant gehaald. De oud-speler van PEC Zwolle is niet bang dat hij buiten de basis gaat vallen. "We hebben weliswaar een sterke selectie, maar ik vrees niet voor m'n positie. Ik denk dat de trainer zijn beslissingen neemt op basis van een langere periode. Maar als ik toch niet mag starten, sta ik ook als invaller klaar om de ploeg te helpen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen