Van Marwijk blijft in onzekerheid: "Ik weet het niet"

13 februari 2014, 09:24

Woensdag werd duidelijk dat de gifbeker nog lang niet leeg is voor Bert van Marwijk. De coach van Hamburger SV liep tegen een 0-5 thuisnederlaag aan tegen Bayern München en werd zodoende uitgeschakeld in de DFB Pokal. Het betekende voor Van Marwijk de zoveelste tegenslag, terwijl het intern ook nog eens een chaos is bij de club. De Nederlandse coach heeft geen flauw idee of hij zaterdag nog op de bank zit bij Die Rothosen.

Dit zei Van Marwijk na afloop van de zeperd in de beker, toen ARD tijdens de wedstrijdanalyse vroeg of de Nederlander aanstaande zaterdag, tijdens de cruciale Bundesliga-wedstrijd tegen Eintracht Braunschweig, nog op de bank zal zitten als trainer van HSV: "Ik weet het niet, maar het interesseert me ook niet. Ik denk niet aan mijn baan, zoals ik in mijn hele loopbaan niet heb gedaan. Ik doe er alles aan om het team goed voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag. Het wordt niet makkelijk. Het is de belangrijkste wedstrijd van het jaar, dat is wel duidelijk."

Dat HSV tegen Bayern geen schijn van kans had, was voor Van Marwijk wel duidelijk. De focus bij de geplaage ploeg uit Hamburg lag echter vooral op zaterdag: "Natuurlijk is dat zo, maar ik had tegen Bayern ook liever een andere uitslag gezien. Maar Bayen is gewoon het beste team van de wereld. De nederlaag vind ik jammer, maar natuurlijk wel meer dan verdiend. Willen wij in zo'n wedstrijd een resultaat halen, dan hebben we veel geluk nodig en moeten we echt top zijn."

De equipe van de Nederlandse coach staat op de voorlaatste plaats in de Bundesliga, met een schamele zestien punten, verzameld in twintig duels. Sportief directeur Oliver Kreuzer denkt dat Van Marwijk zaterdag nog aan het roer zal staan bij HSV: "Ik ga er vanuit dat Bert van Marwijk ook tegen Braunschweig op de bank zit", vertelde hij aan Bild Zeitung.

Overigens is aanvoerder Rafael van der Vaart een vraagteken voor het belangrijke duel van zaterdag. De Nederlands international hield een lichte spierblessure over aan het treffen met Bayern.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen