"Koe zonder zwachtels laat je niet los op veld Euroborg"

14 februari 2014, 15:11

Met een nederlaag tegen concurrent SC Cambuur (2-0) begon het voetbaljaar 2014 niet best voor Go Ahead Eagles, maar de ploeg heeft zich goed herpakt. Na gelijke spelen tegen NEC en RKC Waalwijk, pakte de promovendus vorig weekend de volle winst in de thuiswedstrijd tegen AZ. Coach Foeke Booy wil dat zijn ploeg de lijn van die wedstrijd zondag, in de uitwedstrijd tegen FC Groningen, doortrekt.

"De wijze les van Cambuur-uit is geweest: we hebben nog helemaal niks. Nog alles te verdienen", zegt Booy op de officiële website van Go Ahead Eagles. "Maar halen we een goed resultaat in Groningen, dan gaan we eens kijken of we aansluiting kunnen krijgen met de linkerkant van de ranglijst. Tegelijk blijf ik erop hameren: het is overleven, alles geven en eruit halen wat er in zit. Als team moeten we daarin volwassen zijn."

Booy bespeurt een goede vorm van hongerigheid in zijn selectie, zegt hij. "Het hunkert naar succes. En die gretigheid moet je hebben. We zitten in een heel belangrijke fase", weet de coach.

De wedstrijd tegen FC Groningen wordt gespeeld in Euroborg, waar het veld in bijzonder slechte staat is. Booy haalt er zijn schouders over op. "Dat is overmacht voor Groningen, zij kunnen er niks aan doen. Maar het wordt wel listig op zo'n veld, voor beide teams. Een koe zonder zwachtels laat je er niet op los."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen