Vd Looi passeert Lindgren: "Je kunt er maar één opstellen"

14 februari 2014, 15:19

Rasmus Lindgren verdwijnt na één wedstrijd weer uit de basisformatie van FC Groningen. De Zweed mocht woensdag tegen FC Twente opdraven als vervanger van de geschorste Maikel Kieftenbeld en hoewel hij een prima wedstrijd speelde, moet de oud-Ajacied zondag tegen Go Ahead Eagles weer op de bank plaatsnemen. Hij moet zijn plaats in de basisformatie afstaan aan Kieftenbeld, die weer speelgerechtigd is.

"Ik was zeer te spreken over de manier waarop Lindgren het afgelopen woensdag heeft ingevuld. Het geeft wederom aan dat je meer dan elf mensen nodig hebt gedurende een seizoen", zegt Erwin van de Looi, de coach van FC Groningen, op de clubsite. "Rasmus heeft een tijd moeten wachten, heeft het uitstekend ingevuld, maar Kieftenbeld kent tot nu toe ook een uitstekend seizoen. Het is topsport en je kunt er maar één opstellen."

Van de Looi vindt het goed om te zien hoe spelers die buiten de basis vallen, zoals nu Lindgren, zich opstellen. "Natuurlijk zijn ze niet altijd blij, dat is logisch, maar ik vind dat de spelers er goed mee omgaan. Rasmus is daar een mooi voorbeeld van, maar ook Krisztian Adorjan heeft niet altijd alles gespeeld en deed het tegen Twente prima. Door tactische accenten wissel je wel eens spelers en hoe ze daar mee omgaan, doen ze uitstekend."

Tegen FC Twente stond FC Groningen woensdag lang met 1-0 voor, maar het werd uiteindelijk 1-1.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen