Schaken: "Dit zijn de weken van de waarheid"

14 februari 2014, 18:02

De komende tijd zal het steeds duidelijker worden hoe de stand van de Eredivisie er uiteindelijk zal uitzien. De topclubs lopen momenteel geregeld averij op en daar wist Feyenoord vorige week van te profiteren, door als enige club uit de top vier te winnen (met 5-2 van NEC). Zondag (14.30) hoopt Feyenoord op een identiek weekend, als de uitwedstrijd tegen NAC Breda op het programma staat.

Waar Feyenoord eerder slechte zaken deed ten opzichte van de concurrentie, werd vorige week het een en ander gecompenseerd door de Rotterdammers. De equipe van coach Ronald Koeman staat gedeeld derde met Vitesse. "We kunnen weer aan de bovenste plaatsen denken", sprak vleugelaanvaller Ruben Schaken tegen RTV Rijnmond. De Rotterdamse club heeft één punt achterstand op FC Twente en vijf punten achterstand op koploper Ajax.

"Dit zijn de weken van de waarheid, we naderen de eindfase van de competitie. Er komen belangrijke potjes aan, te beginnen met NAC. Als je deze wint zit je er echt goed bij. Alles is weer dicht bij elkaar gekropen", weet Schaken.

Jean-Paul Boëtius, een andere vleugelaanvaller van Feyenoord, is waakzaam voor NAC Breda, de tegenstander van zondag. De Rotterdammers hebben het namelijk traditioneel lastig in Breda: "Dat is de laatste jaren wel gebleken. Die ban moeten wij breken. Het resultaat afgelopen weekend tegen NEC was goed, maar op voetballend gebied zijn er nog genoeg verbeterpunten. Zoals het begin van de wedstrijd. Daar werken we aan en moeten we laten zien in het volgende duel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen