Cocu vindt zege 'dik verdiend' en looft Arias en Zoet

14 februari 2014, 23:40

Het kostte de nodige moeite, maar PSV kon na de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo voor de derde maal op rij drie punten bijschrijven. Ondanks dat PSV veel kansen om zeep hielp en in de slotfase nog een aantal keren goed weg kwam in de eigen zestien meter, was Phillip Cocu na afloop een tevreden coach.

"Natuurlijk mogen we aan het eind van de wedstrijd Jeroen Zoet danken vanwege zijn knappe reddingen, maar gezien de wedstrijd is een overwinning dik verdiend. We mogen heel tevreden zijn met deze drie punten", stelt Cocu op het digitale thuis van PSV. "We wilden het initiatief pakken en direct gevaar stichten. Onder meer door veel positiewisselingen toe te passen. Dat ging, ondanks het natte veld erg goed in de eerste helft", analyseerde Cocu.

Dat de Heraclieden op slag van rust langszij kwam, zag Cocu meer als toeval dan als een fout van zijn ploeg: "Dat was een prachtige goal van Linssen, waar je helaas weinig aan kunt doen", aldus Cocu, die zijn manschappen vervolgens weer op voorsprong zag komen: "Gelukkig komen we in de tweede helft vrij vlot op 2-1. Het is teleurstellend dat we niet bij machte waren om het risicovolle spel van Heracles in de slotfase af te straffen. Desondanks pakken we drie punten. Punten waar we volgens mij heel tevreden mee mogen zijn."

In gesprek met FOX Sports geeft Cocu aan dat hij dik tevreden is over het spel van Santiago Arias, maar vooral over het keeperswerk van Jeroen Zoet, die zich onderscheidde met geweldige reddingen: "Ik ben zeer tevreden over Santiago Arias. Hij stond defensief z'n mannetje en heeft aanvallend heel veel initiatief genomen. Jeroen Zoet heeft ons in de tweede helft in de wedstrijd gehouden en de zege binnengehaald. Hij is een super belangrijke factor in het elftal. Nu zal hij persoonlijk ook wel de waarde voelen die hij altijd al had", zegt Cocu.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen