Wilmots niet eens met selectiebeleid Van Gaal

15 februari 2014, 13:58

Rode Duivels die weinig aan spelen toekomen bij hun club, hoeven niet meteen te vrezen voor hun plek in de WK-selectie. Dat heeft bondsoach Marc Wilmots van België laten weten in een interview met Sudpresse. "De huidige groep heeft zijn waarde bewezen", aldus Wilmots.

Waar Louis van Gaal veel waarde hecht aan wedstrijdritme bij zijn spelers, is voor Wilmots vooral van belang dat spelers fit zijn. "Er is een groot verschil tussen een kwalificatiewedstrijd en een toernooi als het WK. Als we op 5 maart een wedstrijd met inzet zouden spelen, zou ik twijfelen over bepaalde spelers. Maar waarom zou ik jongens als Fellaini, Vermaelen, Chadli, Defour of Alderweireld niet meenemen naar een WK als ze fit zijn?"

De Belgische keuzeheer is van mening dat hij in aanloop naar het WK nog een hoop kan bereiken. "Voor onze openingsmatch op 17 juni hebben we een voorbereidingsperiode van vijf weken. Dat is bijna zo lang als de voorbereiding bij een club. De Rode Duivels spelen allemaal voor grote Europese clubs waar de concurrentie hevig is. De huidige groep heeft zijn waarde bewezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen