Standard wint Waalse derby, late zege Genk

15 februari 2014, 22:12

Standard Luik blijft superieur in de Belgische competitie. De formatie van coach Guy Luzon boekte zaterdag zijn zesde opeenvolgende overwinning. De Waalse derby tegen Charleroi werd met nipte cijfers gewonnen: 0-1.

Mehdi Carcela-Gonzalez (foto) maakte een kwartier voor tijd, met een doeltreffend schot in de rebound, het verschil. Charleroi was tien minuten eerder met tien man komen te staan; Stergos Marinos kreeg rood voor een wilde overtreding op William Vainqueur.

Door de winst begint Standard Luik vrijwel zeker als koploper aan Play-Off I, de kampioenspoule in de Pro League. Met nog vier duels te spelen bedraagt de voorsprong op nummer twee Club Brugge, dat KV Kortrijk vrijdag met 3-1 vloerde, tien punten. Wel worden bij aanvang van Play-Off I de punten van de zes deelnemers gehalveerd.

Mario Been handhaafde zich met Racing Genk op de zesde plaats en ligt dus op koers voor een plek in de kampioenspoule. Genk zegevierde met 0-1 bij Lierse SK, getraind door Stanley Menzo, dankzij een laat doelpunt van Julien Gorius. Genk heeft 41 punten, zeven meer dan nummer zeven AA Gent, dat zondag nog wel in actie komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen