Inter verslaat Fiorentina dankzij buitenspelgoal

15 februari 2014, 22:51

Internazionale heeft de achterstand op Fiorentina in een direct gevecht teruggebracht tot vijf punten. De formatie uit Milaan zegevierde zaterdag in Florence, enigszins verrassend, met 1-2 over La Viola. Het winnende doelpunt werd echter wel in buitenspelpositie gescoord.

Fiorentina bereikte eerder deze week, voor het eerst sinds 2001, de finale van de Coppa Italia en waarschijnlijk met het hoofd nog in de wolken verscheen de equipe van trainer Vincenzo Montella aan de aftrap van het duel met Inter. De bezoekers uit de modestad waren in de eerste helft namelijk de bovenliggende partij, terwijl Fiorentina normaalgesproken juist het spel probeert te maken.

Tegen Inter lukte dat de Toscaanse brigade echter niet en zodoende was de 0-1 ruststand volkomen terecht. Rodrigo Palacio, die in de openingsfase al de paal had geraakt, was in de 34ste minuut verantwoordelijk voor het doelpunt. Fredy Guarin bracht de Argentijn met een fraaie pass in stelling. Palacio liet de bal iets te ver van zijn borst springen, maar kon nog net zijn voet tegen het speeltuig zetten en scoren (0-1).

Na de doelwissel was Fiorentina ontwaakt en dat resulteerde al binnen twee minuten in de gelijkmaker. Juan Cuadrado scoorde met een afstandsschot. De thuisclub trok daarna het initiatief naar zich toe, maar juist op het moment dat het 2-1 leek te worden, viel de 1-2. Mauro Icardi bezorgde de supporters van La Viola een koude douche, al deed hij dat wel in buitenspelpositie.

Fiorentina maakte daarna jacht op de 2-2, maar die bleef uit. De rentree van Mario Gomez kon daar niets aan veranderen. De Duitse spits maakte in de 69ste minuut, na vijf maanden blessureleed, zijn comeback. Hij wist echter niet op het scoreformulier te komen. Wel kreeg Gomez in blessuretijd nog een grote kans, maar hij kwam net tekort om een voorzet van Alessandro Matri binnen te glijden. Fiorentina staat met 44 punten nog wel vierde in de Serie A, maar ziet nummer vijf Inter tot vijf punten naderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen