Bilbao kan niet profiteren van puntenverlies Villarreal

16 februari 2014, 20:56

Dat FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid (in willekeurige volgorde) als eerste, tweede en derde zullen eindigen in de Primera División, is al lang en breed duidelijk. Wat betreft de strijd achter de top drie, heeft Athletic de Bilbao de beste papieren om als vierde te eindigen, ware het niet dat de Basken zondagavond vergaten te profiteren van het puntenverlies van concurrent Villarreal, door met 1-2 te verliezen van Espanyol.

Villarreal, dat de vijfde plaats op de ranglijst bezet, verloor afgelopen zaterdag namelijk met 0-2 van Celta de Vigo. Bilbao kon zichzelf hierdoor losrukken van Villarreal, maar liet dit na, in de thuiswedstrijd tegen Espanyol. Bilbao verloor met 1-2, aangezien treffers van Sergio Garcia en Diego Colotto ervoor zorgden dat de treffer van Carlos Curpegi niet zou leiden tot een resultaat. Het zorgde voor frustratie bij de Baskische formatie, waar Artiz Aduriz met rood kon vertrekken.

Bilbao heeft nog altijd vier punten voorsprong op Villarreal. Real Sociedad kan gelijk komen met de nummer vijf, als maandagavond (22.00 uur) wint van Malaga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen