Van de Looi: "Ploeg bleef vechten tot laatste seconde"

16 februari 2014, 21:44

FC Groningen wist zondag voor het eerst sinds 22 december weer een eredivisiewedstrijd te winnen. De ploeg van coach Erwin van de Looi was met minimale cijfers (1-0) te sterk voor Go Ahead Eagles. "Het was niet makkelijk", sprak Van de Looi na afloop van het duel.

"Het was een wedstrijd waarvan we vonden dat we hem moesten winnen en dat hebben we ook gedaan", aldus Van de Looi op het digitale thuis van Groningen. "Het was niet makkelijk. We begonnen goed en binnen vijf minuten hadden we al de tweede moeten maken. Maar zoals een aantal keren sinds de winterstop vergaten we die tweede goal te maken. Zo bleef het steeds een wedstrijd en uiteindelijk ook een hele open wedstrijd."

Hoewel Van de Looi vond dat de Deventenaren zich kranig weerden, is de coach van mening dat zijn ploeg, op basis van de kansen, verdiend heeft gewonnen: "Het was de derde wedstrijd in zeven dagen op dit zware veld en bovendien heeft Go Ahead ook een prima wedstrijd gespeeld. Op basis van de kansenverhouding vind ik dat we verdiend hebben gewonnen. We hadden zelf eerder de trekker moeten overhalen", vindt Van de Looi.

De keuzeheer van de Groningers was zeer tevreden over de strijdlust van zijn manschappen en droeg de zege op aan doelman Luciano, die uit Groningen vertrekt en afscheid nam: "De ploeg is blijven vechten tot de laatste seconde en we hebben voor het eerst dit jaar geen goal tegen gekregen. Het is een mooi cadeau richting Luciano. Na de wedstrijd was er dan ook een goed feestje in de kleedkamer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen