Booy: "Gezien spelbeeld verdienden we een gelijkspel"

16 februari 2014, 21:58

Het veldspel van Go Ahead Eagles was zondag niet veel minder dan dat van FC Groningen, dat door een vroege treffer van Tjaronn Chery met 1-0 wist te winnen van de ploeg uit Deventer. Foeke Booy, de coach van de Eagles, schrok van het slechte begin van zijn ploeg, maar vond dat de bezoekers uiteindelijk nog wel recht hadden op een punt.

"Begonnen we in uitwedstrijden maar net zo goed als thuis, dan hadden we niet zo snel schade opgelopen", treurt Booy op de officiële clubwebsite van Groningen. "De eerste vijf á zes minuten had het zomaar 2-0 kunnen staan. We waren te angstig en hadden het aan onszelf te wijten. Het duurde even, maar daarna kregen we toch grip op de wedstrijd", analyseert de coach van Go Ahead.

Booy zag zijn ploeg groeien, naarmate de wedstrijd vorderde: "Gezien het totale spelbeeld vind ik dat wij een gelijkspel verdiend hadden. Maar verdienen en krijgen is nog een ander verhaal. In de zone van de waarheid hadden we de rust moeten hebben om het binnen te prikken. Dat gebeurde niet. Zo werd het een slijtageslag op dit veld. We hebben getracht te voetballen en te zoeken naar kansen. Behalve het eerste kwartier heeft de ploeg er alles aan gedaan om een resultaat te halen. Dat is helaas niet gelukt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen