Van Marwijk na ontslag: "Zaak misschien onderschat"

17 februari 2014, 07:00

Bert van Marwijk werd zaterdag ontheven uit zijn trainersfunctie bij Hamburger SV. De club uit Hamburg presteert al maandenlang dramatisch en wordt gekenmerkt door interne onrust. Van Marwijk heeft de boel onderschat, toen hij in Duitsland begon, zo geeft hij aan bij het Studio Voetbal van de NOS.

"Ik heb de zaak misschien een beetje onderschat", stelt Van Marwijk. "Dat zou kunnen, maar de uitdaging was spannend. Ik wist ook wel dat het geen topteam was, maar ik dacht wel dat ik ze verder kon brengen", zegt de oud-bondscoach van Nederland, die zijn ontslag kan relativeren: "Ik voel me niet beschadigd. Je hoeft je over mij geen zorgen te maken. En financieel? Dat is maar bijzaak. Gevarengeld noem ik het."

Dat het elftal van HSV niet overloopt van het kwaliteit en slecht kan omgaan met tegenslagen, weet Van Marwijk als geen ander: "Het is een elftal dat mentaal kwetsbaar is. Ook was er een gebrek aan kwaliteit in de verdediging. Dit team is veel te lief en kan niet goed met weerstand omgaan."

Het ligt in de lijn der verwachting dat Die Rothosen trainer Mirko Slomka snel zullen presenteren als opvolger van de ontslagen Van Marwijk. Hoewel HSV de komst van de oud-coach van onder meer Schalke 04 en Hannover 96 nog niet officieel bevestigd heeft, zou de komst van Slomka al bijna afgerond zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen