Prachtige affiches bij hervatting Champions League

18 februari 2014, 11:30

Ruim twee maanden nadat de groepsfase afgesloten werd, gaat de bal in de Champions League weer rollen. Zestien teams mogen nog hopen op een plek in de finale, de komende vier weken wordt dat aantal gehalveerd. Met de wedstrijden Manchester City-FC Barcelona en Arsenal-Bayern München staan deze week direct twee absolute krakers op het programma. Een overzicht.

Het geduld van Champions League-kijkers wordt, in de eerste ronde na de winterstop, flink op de proef gesteld. De wedstrijden in de achtste finale worden uitgesmeerd over ruim een maand, pas woensdag 19 maart weten we welke acht teams de kwartfinale gehaald hebben. De reden hiervoor is dat de Europa League, dat ongeveer gelijk moet eindigen, een ronde moet 'inhalen'. In de CL zitten nu nog zestien teams, in de EL 32. Om dat gelijk te trekken, doet de CL nu vier weken over één ronde en werkt de EL in die periode twee knock-out rondes af.

Nadeel van die opzet is dat voetballiefhebbers drie weken moeten wachten op de returns van de Champions League-wedstrijden, maar voordelen zijn er natuurlijk ook. Omdat de wedstrijden uitgesmeerd worden over vier avonden, en er per avond dus 'slechts' twee wedstrijden zijn, hoeft de echte fan bijna niets te missen.

Dinsdag 18 februari

Woensdag 19 februari

Dinsdag 25 februari

Woensdag 26 februari

De returns van de Champions League-wedstrijden die komende dinsdag en woensdag gespeeld worden, zijn op 11 en 12 maart. Een week later staan de laatste wedstrijden uit de achtste finale op het programma.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen