Calderwood: "Ben bedonderd door De Graafschap"

18 februari 2014, 15:01   Bijgewerkt: 18 februari 2014, 15:44

Na amper een maand kwam er vrijdag een eind aan het dienstverband van Jimmy Calderwood bij De Graafschap. De 58-jarige Schot stapte op omdat hij in de clinch lag met de clubleiding. Aanleiding zou een incident rond assistent-coach Richard Roelofsen zijn, maar volgens Calderwood was er meer.

"Het waren 29 prachtige dagen", lacht Calderwood als een boer met kiespijn in De Gelderlander. Hij werd 17 januari binnengehaald als opvolger van Pieter Huistra. "Ik zou dat voor niets doen, kreeg alleen een woning, auto en een tankpas. Pas bij het behalen van de play-offs zou ik wat verdienen. Ik vond dat prima, want ik dacht met deze selectie zelfs te kunnen promoveren. Maar ze hebben me eerst bedonderd met de twee spitsen."

Met die laatste opmerking verwijst Calderwood naar het vertrek van Anco Jansen en Piotr Parzyszek, eind januari. "De directie had me verteld dat er een zou vertrekken. Daar kon ik mee leven, als er tenminste iemand voor terug zou keren. Maar vrijdagavond was Anco Jansen naar Roda JC vertrokken. Om kwart voor twaalf werd ik gebeld door directeur Roland Vroomans met de vraag of ik in Engeland nog een spits wist. Tja, dat lukt natuurlijk niet meer. Natuurlijk was ik heel boos, maar ik heb naar buiten toe niets laten merken. Het liefst doe ik dat nu nog niet, want ik wil geen mensen beschadigen. Maar ik moet de waarheid wel vertellen", bromt hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen