Daems (35) blijft jaar langer bij Mönchengladbach

19 februari 2014, 11:28

Een vaste basisplaats heeft hij niet meer, maar Filip Daems heeft toch een nieuw contract gekregen bij Borussia Mönchengladbach. Beide partijen hebben elkaar gevonden in een verbintenis tot medio 2015, meldt de club. De 35-jarige Daems speelt al negen jaar voor Gladbach, iets dat geen enkele speler van buiten Duitsland voor hem presteerde. In totaal speelde hij sindsdien 224 officiële wedstrijden voor de Duitse club.

Hoewel Daems dit seizoen vaak op de bank moet plaatsnemen, is hij volgens sportdirecteur Max Eberl van Gladbach nog altijd enorm belangrijk voor de ploeg. "Hij neemt als aanvoerder een centrale plek in, zowel op het veld als in de kleedkamer. Daarom is het belangrijk om hem er ook volgend seizoen bij te hebben."

Borussia Mönchengladbach nam Daems in januari 2005 over van het Turkse Gençlerbirligi. Daarvoor speelde de centrale verdediger, die acht keer uitkwam voor de nationale ploeg van België, voor Lierse SK.

Eerder deze maand bereikte Mönchengladbach ook met een andere routinier, Martin Stranzl, een akkoord over een nieuw contract. De Nederlander Roel Brouwers daarentegen mag na dit seizoen vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen