AZ bewust van waarde Europa League: "Veel geld"

20 februari 2014, 10:36

Het AZ van coach Dick Advocaat speelt vanavond (donderdag) in Tsjechië het Europa League-duel tegen Slovan Liberec. Geen duel waar je als kind van droomt, maar voor AZ een heel belangrijke wedstrijd. De club onderkent het financiele en sportieve belang van het toernooi.

Directeur Toon Gerbrands is op de hoogte van de bedragen die AZ in het tweede Europese clubtoernooi kan ophalen. "Een groepsfase doorkomen levert tweeënhalf miljoen euro op", zegt Gerbrands in het AD. "Daarna is het ongeveer een half miljoen per ronde. Voor ons is dat veel. Ik snap wel, je moet het in verhouding zien. Heb je een begroting van honderd miljoen, dan is het niet veel. Maar begroot je zoals wij op een kwart daarvan, dan tikt het toch aardig aan."

De Europa League kan ook een mooi podium zijn om je als speler internationaal te laten zien. Recent maakte Maarten Martens nog de overstap naar PAOK Saloniki, een tegenstander van AZ in de groepsfase van het toernooi. Het is een scenario waarop ook Roy Beerens hoopt. "Als speler zijn dit de wedstrijden om je in de kijker te spelen. Je weet nooit, je hoeft maar één goede wedstrijd te spelen en dan pakken ze je eruit. Dit is toch het op een na hoogste niveau. Daarna komt de Champions League."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen