AZ in slotfase langs verdedigend Liberec

20 februari 2014, 21:02   Bijgewerkt: 20 februari 2014, 22:02

AZ heeft zichzelf een grote dienst bewezen door in Tsjechië te winnen van Slovan Liberec. In een weinig spectaculair duel maakte Nick Viergever vlak voor tijd de enige goal van de wedstrijd. Liberec probeerde AZ vooral tegen te houden en slaagde daar bijna in, maar zag Viergever uit een rommelige situatie alsnog scoren.

Beide ploegen begonnen erg voorzichtig aan de eerste helft. Liberec beperkte zich vooral tot verdedigen en hoopte gevaarlijk te kunnen worden uit een counter. AZ speelde wel verzorgd, maar werd ook niet erg gevaarlijk. De ploeg van Dick Advocaat had wel veel balbezit, maar kwam in de eerste helft niet verder dan een paar corners en halve kansen. Liberec liet nog minder zien en Esteban hoefde niet meer te doen dan de bal af en toe naast zijn goal te kijken. Gudelj was vlak voor rust nog het dichtst bij een goal, maar zijn inzet ging over.

Het verdedigende spel van de thuisploeg zorgde voor een tamme en saaie wedstrijd. AZ mocht tevreden zijn over het veldspel, maar was ook weer niet zo dominant dat het aanspraak maakte op een goal. Toch kreeg AZ de felbegeerde treffer in een Europese uitwedstrijd, al viel de beslissing pas vlak voor tijd. Na een rommelige situatie, ontstaan uit een vrije trap, kreeg Nick Viergever plotseling de bal voor zijn voeten. De verdediger twijfelde geen moment en maakte het prima af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen