Swansea en Napoli gelijk, Ludogorets klopt Lazio

20 februari 2014, 23:53   Bijgewerkt: 21 februari 2014, 00:00

De kraker tussen Swansea City en Napoli heeft geen doelpunten opgeleverd. Beide teams hielden elkaar donderdag in de eerste ontmoeting van het tweeluik in de tweede ronde van de Europa League op een 0-0 gelijkspel in het Liberty Stadium in Wales.

Swansea City had, zeker voor rust, het betere van het spel. Dat wist de thuisclub echter niet in de score uit te drukken. Michel Vorm stond onder de lat bij Swansea City, Jonathan De Guzman en Marvin Emnes vielen in. Dwight Tiendalli behoorde niet tot de selectie van The Swans. Oud-PSV'er Dries Mertens kwam een kwartier voor tijd in de ploeg bij Napoli, maar kon de remise evenmin voorkomen.

Lazio, na Juventus, Napoli en Fiorentina de vierde Italiaanse club in de Europa League, heeft een klein wonder nodig om zich bij de laatste zestien te scharen. De Romeinen verloren op eigen veld met 0-1 van het Bulgaarse Ludogorets, dat in de groepsfase PSV al voor bleef. Roman Bezjak maakte op slag van het rust het enige doelpunt.

Beide formaties eindigden de ontmoeting met tien man. Svetoslav Dyakov (Ludogorets, twee keer geel) en Luis Pedro Cavanda (Lazio) kregen rood. Beide clubs misten eveneens elk een strafschop. Svetoslav Dyakov deed dat in de negende minuut namens Ludogorets, Lazio-speler Felipe Anderson miste vijf minuten na de pauze vanaf elf meter. Bij Ludogorets had Virgil Misidjan een basisplaats. Hij werd tien minuten voor tijd afgelost door landgenoot Jeroen Lumu. Mitchell Burgzorg ontbrak bij de Bulgaren.