Bliksemstart helpt fel ADO aan zege op Go Ahead

Ger
21 februari 2014, 22:00

ADO Den Haag heeft de punten vrijdagavond thuis gehouden tegen Go Ahead. De bezoekers uit Deventer kregen twee vroege treffers om de oren en konden, ondanks twee aansluitingstreffers, geen vuist maken op Haagse bodem: 3-2.

Ondanks het kalme weer ontstond er een bliksemstart in het Kyocera Stadion. De plaatselijke elf helden begonnen gretiger en feller aan de wedstrijd dan Go Ahead. Met de constant jagende spits Mike van Duinen ging ADO voorop in de strijd. Deze sterke inzet werd al vroeg beloond met twee doelpunten. Na vijf minuten zette Van Duinen zijn ploeg op voorsprong. Via een uitstekende steekpass van Tommie Beugelsdijk kon de roodharige spits vrij doorlopen, waarna hij de bal overtuigend in de hoek mikte.

De theepauze veranderde weinig aan het spelbeeld. De mannen in het groengeel wonnen de meeste duels en drongen aan op een nieuwe treffer. En die kwam opnieuw snel, toen rechtsback Gianni Zuiverloon op avontuur ging. Hij dribbelde erop los en gooide er zelfs een pirouette uit, waarna de bal even half werd geklemd. Ineens rolde het speeltuig voor de voeten van Roland Alberg die er wel raad mee wist. De middenvelder pegelde 'm hard en laag in de hoek: 3-1. Opvallend was het gevaar dat de laatste linie van ADO veroorzaakte: assist van Beugelsdijk, doelpunt van Bakker en dribbel van Zuiverloon.  

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen