'Slomka-effect' bij HSV; Verbeek blijft winnen

22 februari 2014, 17:30   Bijgewerkt: 22 februari 2014, 18:07

Mirko Slomka heeft bij zijn debuut als trainer van Hamburger SV uitstekende zaken gedaan. De opvolger van Bert van Marwijk versloeg in eigen huis knap Borussia Dortmund met 3-0. Die Rothosen wonnen daardoor voor het eerst sinds 24 november weer eens een wedstrijd in de Bundesliga. Bovendien klimt de Noord-Duitse ploeg door de zege een plekje op de ranglijst. HSV is nu zestiende.

Petr Jiracek opende kort voor rust de score namens de thuisclub. Ondanks ingrijpen van trainer Jürgen Klopp - hij bracht in de rust Marco Reus voor Sven Bender, verdubbelde HSV de score na iets minder dan een uur. Spits Pierre-Michel Lasogga was de doelpuntenmaker. In blessuretijd werd het uiteindelijk zelfs 3-0 door een bizarre vrije trap van Hakan Calhanoglu. De Turk schoot de bal vanaf een meter of veertig in de kruising. Bij de Hamburgers bleven de Nederlanders Ouasim Bouy en Ola John negentig minuten op de bank. Aanvoerder Rafael van der Vaart ontbrak met een blessure.

Ook Gertjan Verbeek blijft het goed doen met 1.FC Nürnberg. Zijn ploeg stapte na een krankzinnige wedstrijd tegen hekkensluiter Eintracht Braunschweig als winnaar van het veld. Nürnberg speelde een uur lang met een man minder na een vroege rode kaart voor verdediger Per Nilsson. Der Club miste ook nog eens een strafschop. Maar tegenstander Braunschweig wist het nog bonter te maken en deed dat zelfs tot twee keer toe. Daardoor bleef het in Beieren bij 2-1.

Dominick Kumbela, die een week geleden met een hattrick tegen HSV definitief het vonnis velde over Bert van Marwijk, maakte in het Grundig Stadion in de 34e minuut nog wel de openingstreffer namens de rode lantaarndrager. Na rust liet Nürnberg echter zien over veerkracht te beschikken. Hiroshi Kiyotake en invaller Tomás Pekhart zorgden voor de ommekeer. Voor de Zuid-Duitsers was het de vierde overwinning in de laatste vijf wedstrijden.

Een andere Nederlandse trainer, Jos Luhukay, boekte met Hertha BSC eveneens een knappe zege. In de uitwedstrijd bij VfB Stuttgart was zijn ploeg met 2-1 te sterk door een late treffer van invaller Sandro Wagner. De Duitse aanvaller haalde echter niet het einde van de wedstrijd, omdat hij kort na zijn winnende treffer binnen een minuut twee keer geel incasseerde. De overwinning van de ploeg uit Berlijn kwam desondanks niet meer in gevaar.

Levan Kobiashvili (Hertha) en Arthur Boka (Stuttgart) hadden eerder voor de 1-1-ruststand gezorgd. Door de zege blijven de hoofdstedelingen meedoen in de subtop van de Bundesliga. Die Alte Dame staat op een gedeelde zevende plek in Duitsland. Stuttgart blijft de nummer vijftien.

Verder kwam Borussia Mönchengladbach in eigen huis niet verder dan 2-2 tegen 1899 Hoffenheim. FC Augsburg won de uitwedstrijd bij SC Freiburg met 4-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen