Willem II loopt slechts één punt in op Dordrecht

22 februari 2014, 20:51

Willem II heeft maar half geprofiteerd van de 3-2 nederlaag die koploper FC Dordrecht vrijdag leed bij FC Eindhoven. De Tilburgers kwamen een dag later niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen provinciegenoot Helmond Sport.

Willem II voetbalde lang tegen een achterstand. Dries Wuytens kopte de bal na een half uur in eigen doel, waardoor Helmond Sport op 0-1 kwam. Uitgerekend Wuytens herstelde in de 69ste minuut de balans (1-1). Willem II maakte daarna jacht op de winnende treffer, maar die bleef uit.

Door het gelijkspel komt Willem II op 51 punten. De achterstand op FC Dordrecht bedraagt drie punten. Eerder op de avond nam Telstar definitief afstand van de staartploegen. De Noord-Hollanders zegevierden met 0-1 bij hekkensluiter FC Oss, waardoor het nu een voorsprong van elf punten op de Brabanders heeft.

Daryl van Mieghem maakte op slag van rust het verschil. Telstar-keeper Cor Varkevisser stond met een lange uittrap aan de basis van de treffer. Hiermee bereikte de sluitpost Van Mieghem, die vervolgens koelbloedig de 0-1 binnen schoot.

Telstar heeft nu 32 punten, elf meer dan rodelantaarndragers Achilles '29 en FC Oss. Achilles '29 speelt zondag nog wel thuis tegen provinciegenoot De Graafschap.