Roma rekent zonder te imponeren af met Bologna

22 februari 2014, 22:46   Bijgewerkt: 23 februari 2014, 01:34

In de Serie A heeft AS Roma de achterstand op koploper Juventus teruggebracht tot zes punten. De Romeinen boekten zaterdag, zonder te overtuigen, een nipte zege bij Bologna. Het werd 0-1 in het Stadio Renato Dall'Ara.

Kevin Strootman was niet helemaal fit en begon daarom op de bank bij AS Roma. De middenvelder kwam na een uur spelen wel in de ploeg voor Miralem Pjanic. Op dat moment leidde Roma al met 0-1, mede dankzij Pjanic. De Bosniër bracht Radja Nainggolan in de 37ste minuut in stelling met een voorzet vanaf de linkerflank en zag zijn Belgische ploeggenoot van dichtbij binnen tikken.

Nainggolan was een kwartier eerder al dicht bij de openingstreffer, maar zijn pegel verdween toen net naast het doel. Vijf minuten eerder had Mattia Destro namens Roma al de paal geraakt. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Bologna. Rolando Bianchi ontsnapte aan de buitenspelval en kon zo af op doelman Morgan De Sanctis, maar de sluitpost kwam als winnaar uit de strijd.

Ook na de 0-1 lukte het Bologna niet De Sanctis te passeren. Invaller Andrea Mantovani was het dichtst bij de gelijkmaker; hij kopte ruim een kwartier voor tijd rakelings naast uit een hoekschop. Diep in blessuretijd kreeg Lazaros Christodoulopoulo eveneens een prima mogelijkheid voor de 1-1, maar hij kopte voorlangs. Zodoende kon Roma, zonder groots te spelen, de drie punten meenemen naar de hoofdstad.

AS Roma staat tweede in de Serie A, met 57 punten uit 24 wedstrijden. Koploper Juventus heeft na 24 duels 63 punten. De landskampioen krijgt zondag nog bezoek van stadgenoot Torino. Roma heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Parma tegoed.