Zlatan helpt PSG met hattrick aan zege, Lille en Lyon gelijk

Ger
23 februari 2014, 16:18   Bijgewerkt: 23 februari 2014, 23:01

Zlatan Ibrahimovic krijgt de bal momenteel moeiteloos tegen de touwen. De Zweed voegde in de uitwedstrijd tegen Toulouse weer drie doelpunten toe aan zijn seizoenstotaal. Vooral dankzij de scoringsdrift van de oud-Ajacied won Paris Saint Germain met 2-4.

Ibrahimovic nam eerder deze week al de hoofdrol voor zijn rekening in het duel met Bayer Leverkusen in de achtste finale van de Champions League (0-4). De spits scoorde in Duitsland twee keer. Vooral zijn 0-3 was van grote schoonheid. Van even buiten het strafschopgebied ramde Ibrahimovic de bal in de verre hoek. Die lijn trok hij tegen Toulouse moeiteloos door. Ibrahimovic zette de club uit Parijs na ongeveer een half uur uit een strafschop op voorsprong. Vlak voor rust maakte Wissam Ben Yedder gelijk.

In de tweede helft bracht Ezequiel Lavezzi de koploper opnieuw aan de leiding. Ibrahimovic tekende vervolgens voor de 1-3, waarna ook Ben Yedder weer scoorde. Vlak voor tijd werd de marge van PSG toch weer twee doelpunten. Ibrahimovic besliste de wedstrijd door in de rebound van een penalty raak te schieten.

Paris SG gaat met 61 punten fier aan kop in de Ligue 1. De voorsprong op nummer twee AS Monaco, vrijdag met 3-2 te sterk voor Stade Reims, bedraagt vijf punten. De strijd om de derde plaats, goed voor een plek in de voorronde van de Champions League, is spannender.

OSC Lille nam plek drie zondagavond weer over van Saint-Etienne, door Olympique Lyon in eigen huis op 0-0 te houden. Lille heeft 46 punten, tegenover 45 van Saint-Etienne. Dat team won zaterdag met 0-2 bij Bastia. Marseille (43 punten) en Lyon (41) maken ook nog een gerede kans op het laatste CL-ticket.