Liverpool wint doelpuntenfestijn, Spurs verliest terrein

Ger
23 februari 2014, 16:50   Bijgewerkt: 23 februari 2014, 19:02

Liverpool heeft op eigen veld een zwaarbevochten zege geboekt op Swansea City. De ploeg van manager Brendan Rodgers moest vier keer scoren om de overwinning binnen te halen: 4-3. Voor de bezoekers uit Wales nam Wilfried Bony twee doelpunten voor zijn rekening.

Bij Liverpool onderstreepte Daniel Sturridge vooral voor rust zijn puike vorm. De aanvaller had in de eerste 45 minuten een aandeel in alle treffers van de thuisploeg. Hij tekende zelf voor twee doelpunten en verzorgde tussendoor de assist bij de goal van Jordan Henderson. Aangezien ook Swansea twee keer scoorde - via Jonjo Shelvey en Bony - was het duel bij het rustsignaal allerminst beslist.

Vlak na de pauze viel zelfs de 3-3. Vanaf de strafschopstip was Bony opnieuw trefzeker. Met een inzet van dichtbij zorgde Henderson in de 74ste minuut er toch voor dat de drie punten op Anfield Road bleven. Bij Swansea waren Michel Vorm en Jonathan de Guzman vanaf het begin van de partij.

Door de overwinning blijft Liverpool nadrukkelijk in het spoor van de top-drie in de Premier League. De achterstand op koploper Chelsea is slechts vier punten. Tottenham Hotspur begint Liverpool uit het oog te verliezen. De Londenaren, vijfde op de ranglijst, gingen met 1-0 onderuit bij Norwich City. Daardoor bedraagt de achterstand op Liverpool nu zes punten.

Ricky van Wolfswinkel, die evenals Leroy Fer in de basis begon bij Norwich City, had een belangrijk aandeel in het beslissende doelpunt. De Nederlandse spits ontfutselde Nabil Bentaleb vlak na rust op het middenveld de bal, waarna Bradley Johnson Robert Snodgrass in stelling kon brengen. De Schot rondde fraai af met een uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek.

Newcastle United steeg een plaats en is nu de nummer acht van de ranglijst. Voor eigen publiek werd op het nippertje gewonnen van Aston Villa. Loïc Rémy scoorde in blessuretijd het enige doelpunt. Bij Newcastle deden Tim Krul en Vurnon Anita de volledige wedstrijd mee, terwijl Luuk de Jong als invaller achttien minuten mocht meedoen. Ron Vlaar, Leandro Bacuna en Karim El Ahmadi waren basisspelers bij Aston Villa, dat samen met Swansea en Norwich op de twaalfde plaats staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen