Salzburg haalt uit, Liberec verspeelt 2-0 voorsprong

23 februari 2014, 18:29   Bijgewerkt: 23 februari 2014, 20:57

Drie dagen na de knappe 0-3 zege bij Ajax in de tweede ronde van de Europa League heeft Red Bull Salzburg opnieuw een mooi resultaat neergezet. De formatie van coach Roger Schmidt was zondag in de nationale competitie met duidelijke cijfers te sterk voor laagvlieger Admira Wacker: 6-1.

Red Bull kwam nog wel binnen twee minuten op achterstand, door een tegengoal van Benjamin Sulimani. Maar nadat de doelpuntenmaker een half uur later met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd, stelde Red Bull orde op zaken. Valentino Lazaro had kort voor het wegzenden van Sulimani al het evenwicht hersteld, met elf tegen tien liep de thuisclub vervolgens uit naar 6-1. Alan (3), Soriano en Robert Zulj waren daarvoor verantwoordelijk.

Red Bull gaat onbedreigd aan kop in de Oostenrijkse Bundesliga. De voorsprong op nummer twee SV Grödig bedraagt maar liefst negentien punten. Donderdag speelt Red Bull voor eigen publiek de return tegen Ajax.

Slovan Liberec, tegenstander van AZ in de Europa League, deed het minder goed. De ploeg liep thuis tegen Mlada Boleslav in de eerste tien minuten van de tweede helft weliswaar uit naar een 2-0 voorsprong, dankzij David Pavelka en Marek Jarolim, maar David Jarolim en Martin Nespor bepaalden de eindstand in de laatste twintig minuten op 2-2.

Door de remise blijft Liberec zesde in de Tsjechische liga, op één punt achterstand van nummer vijf Mlada Boleslav. AZ verdedigt donderdag in Alkmaar in de Europese return tegen Liberec een 1-0 voorsprong.