Standard laat onderuit, Club Brugge profiteert

23 februari 2014, 21:25

Standard Luik heeft zondag zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden in de Belgische Pro League. De formatie van coach Guy Luzon ging op het eigen Sclessin verrassend met 2-3 onderuit tegen middenmoter AA Gent.

Julien De Sart zette Standard binnen een kwartier nog wel op 1-0, maar een eigen goal van Kanu in de 24ste minuut leidde de ommekeer in. Twee minuten later tekende voormalig Willem II-speler Christophe Lepoint voor de 1-2. Tien minuten na rust mocht Standard van geluk spreken dat het niet ook 1-3 werd; een uithaal van Ante Puljic belandde tegen de lat.

Aan de andere kant zat het Standard ook tegen; in de 65ste minuut werd de gelijkmaker van Igor de Camargo onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Vier minuten voor tijd kwamen les Rouches alsnog op gelijke hoogte, doordat Geoffrey Mujangi Bia een penalty benutte. Toch gingen de punten mee naar Gent. Puljic kopte vlak voor tijd uit een hoekschop de 2-3 eindstand op het bord.

Standard, waar Ronnie Stam invaller was, staat nog wel onbedreigd bovenaan in de Pro League. De voorsprong op nummer twee Club Brugge bedraagt zeven punten. Blauw-zwart won eerder op de dag met 2-5 bij OH Leuven, door goals van Thomas Meunier, Lior Rafaelov, Jesper Jörgensen, Tom De Sutter en Maxime Lestienne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen