Schaken wijst niet naar anderen: "Moeten kerels worden"

24 februari 2014, 07:00   Bijgewerkt: 23 februari 2014, 20:22

Feyenoord kookte van woede na afloop van de topper tegen FC Twente. Niet alleen vanwege het teleurstellende eindresultaat (2-2), maar vooral ook door enkele beslissingen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Onder meer coach Ronald Koeman vond dat zijn team bestolen was in Enschede, maar Ruben Schaken wil daar niets van weten. De routinier vindt dat Feyenoord vooral naar zichzelf moet kijken.

"We moeten niet naar anderen wijzen", vindt hij. Zijn trainer maakte zich in de catacomben van de Grolsch Veste onder meer boos over het feit dat de scheidsrechter vroeg in de wedstrijd een vermeende overtreding van Twente-keeper Nick Marsman op Lex Immers onbestraft liet. "Maar we staan na negentig minuten met 2-1 voor. Dan moet je vergeten wat er allemaal wel of niet gebeurd is in de wedstrijd en de drie punten over de streep trekken. Je moet niet afhankelijk zijn van anderen of klagen", vindt Schaken.

Gözübüyük

Gözübüyük

Schaken noemt de 2-2 'heel zuur'. "Dit heb ik nog niet vaak meegemaakt", verzucht hij. "Heel pijnlijk om dit nog uit handen te geven. Zeker omdat ons strijdplan fantastisch was, we gaven Twente geen ruimte en kwamen er steeds gevaarlijk uit. Hoe het kwam dat we na een uur de controle over de wedstrijd verloren? Ons strijdplan kostte enorm veel kracht. Op een bepaald moment zag je dat sommige jongens er doorheen zaten en hun mannetje moesten laten lopen. Een aantal spelers had zelfs kramp. Maar dan nog moet je een 0-2 voorsprong vast kunnen houden. Al voelde ik op een bepaald moment, diep in blessuretijd, aankomen dat het fout ging."

Door het gelijkspel raakt Feyenoord verder achterop bij Ajax, de koploper in de Eredivisie. Het verschil tussen beide aartsrivalen is opgelopen tot negen punten. "We zijn ver teruggeworpen", baalt Schaken. "Het gat groeit. We kunnen deze achterstand volgend weekend, als Ajax naar de Kuip komt, iets verkleinen. Maar dan nog moet Ajax daarna rare dingen gaan doen, wil het kampioenschap voor ons weer in beeld komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen