Ontslagen Been: "Onder applaus kleedkamer verlaten"

24 februari 2014, 11:14

Racing Genk verloor zondagavond in eigen huis met 0-2 van Waasland-Beveren. Dat was alweer de vijfde thuisnederlaag op rij. Het betekende de ondergang van trainer Mario Been, die wist dat het verlies voor het bestuur de spreekwoordelijke druppel vormde.

De Nederlandse oefenmeester beseft dat Genk in een slechte fase zit. "De laatste periode presteerden we thuis verkrampt", zegt Been tegen VI. "Mede doordat we door veel blessures niet het niveau van vorig seizoen haalden. Dan weet je dat ook het bestuur onrustig wordt. Zondagavond waren ze dan ook vrij resoluut", aldus de trainer, die nog op dezelfde avond op straat werd gezet.

"Als je vijf keer op rij verliest, treedt er een bepaald mechanisme in werking", weet Been. "Toch vertrek ik bij Genk door de voordeur, met opgeheven hoofd. Dit is ook heel anders dan destijds bij Feyenoord, waarvan iedereen weet dat het op een minder leuke manier gebeurde. Nu is het, hoewel hartstikke jammer, op een meer volwassen wijze gegaan."

De coach nam maandagochtend afscheid van de selectie van de Belgische club. "Onder applaus liep ik de kleedkamer uit. Als dank voor een overwergend succesvolle tijd, waarin we onder meer de Belgische beker hebben gewonnen en Champions League hebben gespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen