Borussia Dortmund wint doelpuntrijk duel bij Zenit

Ger
25 februari 2014, 20:02

Borussia Dortmund ligt prima op koers voor een plaats bij de laatste acht in de Champions League. De verliezend finalist van vorig seizoen won de eerste confrontatie met Zenit Sint Petersburg in de achtste finales. Op Russische bodem eindigde het in 2-4.

Dortmund beleefde een droomstart in het Petrovsky Stadion. Al in de vierde minuut tekende Henrikh Mkhitaryan voor de openingstreffer. Na goed doorzetten van Marco Reus passeerde de Armeniër doelman Yuri Lodigin van dichtbij. Slechts een minuut later sloeg Dortmund een tweede keer toe. Deze keer was Reus succesvol met een schot in de korte hoek. Het betekende de snelste voorsprong met twee goals in de historie van de Champions League.

Voor Zenit-trainer Luciano Spalletti vormde het dramatische begin de aanleiding om al na een kwartier zijn eerste wissel toe te passen. Voor meer defensieve zekerheid verscheen Anatoli Tymoschuk binnen de lijnen voor Andrei Arshavin. De Russen wisten daarna tot het rustsignaal verdere schade te ontlopen, al was dat soms met kunst- en vliegwerk. Dortmund was enkele keren dicht bij een nieuwe treffer. Vooral uitblinker Reus ontpopte zich tot een plaaggeest voor de Zenit-verdedigers.

Twaalf minuten na de hervatting kwam de thuisploeg zowaar terug in de wedstrijd. Oleg Shatov reageerde attent nadat José Salomón Rondón de paal had getroffen: 1-2. De hoop op een comeback van Zenit was echter van korte duur. Robert Lewandowski bezorgde Dortmund al snel weer een marge van twee doelpunten. Na een overtreding van Lukasz Piszczek op Viktor Faizulin kreeg Zenit toch weer een reddingsboei toegeworpen. Hulk pakte het presentje vervolgens uit vanaf elf meter.

De spanning was twee minuten later toch weer verdwenen. Na Russisch balverlies was het opnieuw Lewandowski die de trekker overhaalde: 2-4. Door die score heeft Dortmund een puike uitgangspositie voor het bereiken van de kwartfinales van het Europese toptoernooi. De return in Duitsland volgt op woensdag 19 maart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen