Slovan-coach is duidelijk: "Wij gaan verdedigen tegen AZ"

26 februari 2014, 19:19

Slovan Liberec moet in de return tegen AZ donderdag een 1-0 achterstand goed zien te maken, maar deze uitgangspositie heeft geen invloed op de speelstijl van de Tsjechen. Coach Jaroslav Silhavy maakte een dag voor de wedstrijd, in een interview met AZ.nl, duidelijk dat zijn team ook in Alkmaar vooral gaat verdedigen.

"Wij gaan echt niet met aanvallende intenties het veld op", is de duidelijke taal van de coach. "Wij gaan verdedigen, net zoals in de eerste wedstrijd. Toen hebben we tegen AZ ook bijna geen kans weggegeven. We laten ons niet gek maken. In de laatste minuut van de wedstrijd is het voor ons ook mogelijk om te scoren."

"Onze ploeg kan goed verdedigen. Daar ligt onze kracht. Via counters moeten we toeslaan. We spelen resultaatvoetbal", zegt de coach, die eerder dit seizoen met zijn ploeg een 1-3 zege boekte bij Udinese. Onder meer dat resultaat sterkt hem in zijn filosofie. "We hebben ook gewonnen in uitwedstrijden tegen Zürich en Estoril, terwijl we gelijkspeelden bij Sevilla en Freiburg. We doen het dus goed in Europese uitwedstrijden. Al die ploegen waren vooraf de favoriet. Met ons countervoetbal zijn we echter erg effectief gebleken."

Erg druk om het resultaat in Alkmaar lijkt de coach zich niet te maken. "Ik ben op dit moment al tevreden. Het is knap van Slovan Liberec dat we zo ver in de Europa League zijn gekomen. Deze wedstrijden mogen spelen is voor ons al een succes op zich. Zelfs als we niet van AZ winnen, zal ik trots zijn op mijn ploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen