Hofstede: "Mijn integriteit is onterecht aangetast"

27 februari 2014, 08:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het rommelt al maanden intern bij De Graafschap en één van de hoofdrolspelers daarbij is Peter Hofstede. De voormalig spits trad in september in dienst als commissaris voetbalzaken, maar is sindsdien regelmatig negatief in het nieuws gekomen. Onterecht, vindt hij zelf. In De Gelderlander geeft hij tekst en uitleg.

"Ik kwam binnen op een moment dat het niet florissant liep bij de club. Er zat niemand in de raad van commissarissen? met kennis op technisch gebied. Afgesproken is dat ik dichter op het technische beleid zou gaan zitten, omdat het al anderhalf, twee jaar niet goed liep. Ik vond het terecht dat ik er dicht op zou gaan zitten", legt Hofstede uit. "Pieter Huistra (de ontslagen hoofdtrainer, red.) en Roland Vroomans vroegen meteen wat mijn opdracht was. Ze waren wantrouwend. Misschien had ik toen beter uit moeten leggen wat mijn rol was en had de rvc dat ook moeten doen. Maar ze hoefden zich echt niet bedreigd te voelen, want ik zou alleen hun klankbord en adviesorgaan zijn. Ik heb maar één missie: De Graafschap moet weer De Graafschap worden."

Dat hij veel kritiek te verduren gekregen heeft, en inmiddels zwaar onder vuur ligt, doet Hofstede pijn. "Mijn integriteit is volledig onterecht aangetast. Ik heb het er heel moeilijk mee gehad. En het is nog niet over."

Vroomans, de toenmalig technisch directeur, is inmiddels opgestapt. Coach Pieter Huistra werd één dag voor kerst ontslagen, zijn opvolger Jimmy Calderwood hield het na een week of zes voor gezien in Doetinchem.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen