Vorm terug naar Napels: "Heel vijandige sfeer"

27 februari 2014, 11:37

Michel Vorm keert vanavond terug in het stadion van Napoli, waar hij in 2010 met FC Utrecht een Europese wedstrijd speelde. De doelman van Swansea City hield toen de nul en is van plan dat nu opnieuw te doen. De Nederlander beseft wel dat het voor geen enkele tegenstander gemakkelijk is om in de heksenketel te spelen. 

Swansea City speelde vorige week in eigen huis met 0-0 gelijk en heeft in Italië dus nog alle kansen om de volgende ronde te bereiken in de Europa League. De sfeer in Wales was vorige week al bijzonder en dat zal in Napels zeker niet minder zijn. "In Swansea zijn mensen voetbalgek, maar dat is hier nog van een ander niveau", zegt de sluitpost tegen de South Wales Evening Post. "Maar je speelt voetbal om te mogen acteren in dit soort stadions. Het is iets waar je naar uitkijkt, de sfeer gaat heel vijandig zijn. Ik wil de spelers niet te bang maken om straks het veld op te gaan, maar het gaat heel vijandig zijn. Maar dat is iets waar je mee om moet gaan."

Bij Vorm staat de trip met Utrecht naar Napels nog in het geheugen gegrift. "Voor de wedstrijd reisden we van het hotel naar het stadion. Mensen stonden op de straat en sloegen de hele route op onze bus. Voor de mensen daar is Napoli alles in hun leven", weet de goalie. "Het is vanavond een ander stadion dan we gewend zijn en een totaal andere atmosfeer, maar dat is iets waar we mee om moeten gaan."

Napoli eindigde dit seizoen derde in een Champions League-groep met onder andere Arsenal en Borussia Dortmund. De Italianen haalden twaalf punten, evenveel als de twee sterke tegenstanders, maar moest door de derde plek in de poule verder op het tweede Europese niveau. Vorm kent de kracht van de opponent, maar is niet bang. "Het is moeilijk te zeggen wat er gaat gebeuren, maar Napoli heeft een heel sterk team. Het gaat een mooie wedstrijden worden en als we kunnen spelen zoals donderdag, denk ik dat we een goed resultaat kunnen neerzetten. Met onze speelstijl hoeven we voor niemand bang te zijn. We gaan ons eigen spel spelen en het maakt ons niet uit of we naar Man United, Liverpool of Napoli moeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen