De Jonge: "Heerenveen een gevaarlijke ploeg"

27 februari 2014, 13:05

Heracles Almelo en sc Heerenveen trappen vrijdagavond (20.00 uur) de 26ste speelronde van de Eredivisie af. Jan de Jonge, de coach van de Heraclieden, kan tegen zijn voormalig werkgever uit Friesland niet beschikken over het geschorste drietal Mike te Wierik, Bryan Linssen en Jens Jurn Streutker. Aangezien Jeroen Veldmate een vraagteken is en Dario Vujicevic nog altijd geblesseerd is, stapelen de defensieve zorgen zich op voor De Jonge.

Ondanks het feit dat de spoeling in de achterhoede van de Almeloërs zeer dun is, gelooft De Jonge in de kansen van zijn ploeg. De coach is wel op zijn hoede voor de Friese tegenstander: "Heerenveen heeft een goede ploeg met goede voetballers. Het zal voor ons niet gemakkelijk worden. We zullen er ongelooflijk veel energie in moeten leggen om een kans te hebben. Ze zijn gevaarlijk in de omschakeling en draaien bovenin mee om Europees voetbal. Wij moeten zorgen dat Heerenveen niet in de wedstrijd komt, dan hebben we zeker kans", zegt De Jonge op de officiële website van Heracles.

Voor De Jonge betekent het treffen met Heerenveen een weerzien met de club waar hij eerder speler, trainer en hoofd opleiding was. Toch toont de keuzeheer van Heracles zich niet echt sentimenteel: "Ik woon in Heerenveen. Het is mijn gemeente, ik sta er ingeschreven. Natuurlijk is het wel apart, maar ik heb met De Graafschap en eerder dit seizoen met Heracles Almelo ook al tegen Heerenveen gespeeld", weet de coach.

In Friesland won Heracles dit seizoen met 2-4. Een dergelijk scenario ziet De Jonge niet snel weer gebeuren: "Eerder dit seizoen hebben we gewonnen in Friesland, maar dat was een hele andere wedstrijd. Toen hadden we heel veel spelers nog niet. Iliass Bel Hassani, Simon Cziommer, Mark Uth, daar stond in augustus een heel ander elftal. Die uitslag zegt dus niks over de wedstrijd van morgen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen