Sevilliaanse derby in achtste finales Europa League

27 februari 2014, 21:22   Bijgewerkt: 27 februari 2014, 22:02

In de Spaanse competitie knokt Real Betis Sevilla tegen degradatie. De Andalusische club staat onderaan in La Liga en de achterstand op de veilige zeventiende plaats bedraagt al elf punten, waardoor afzakking naar het tweede niveau ontlopen een hels karwei zal worden. In Europees verband loopt het echter uitstekend met Betis. De Spanjaarden bereikten donderdag ten koste van Rubin Kazan de laatste zestien van de Europa League: 0-2.

Betis en Rubin Kazan waren vorige week in Spanje blijven steken op een 1-1 gelijkspel, waardoor de Russen favoriet leken voor de return in eigen huis. Betis zegevierde aan de oevers van de Wolga-rivier echter knap met 0-2. Nono zette Betis op slag van rust op voorsprong. Rubén Castro tekende in de 64ste minuut, op aangeven van Léo Baptistão, voor de beslissing: 0-2.

In de achtste finales neemt Betis het op tegen standgenoot Sevilla FC. De tweevoudig UEFA Cup-winnaar plaatste zich door over twee wedstrijden met 4-3 te winnen van NK Maribor. In Slovenië werd het zeven dagen geleden 2-2, vanavond maakte Sevilla op eigen veld het verschil: 2-1. Jose Antonio Reyes en Kevin Gameiro bezorgden de thuisclub binnen een uur een 2-0 voorsprong. Dare Vrsic bracht in blessuretijd de spanning terug, maar de tijd was te kort voor Maribor om nog een gelijkmaker - goed voor verlenging - uit het vuur te slepen.