Goal De Guzman niets waard, Ludogorets klopt Lazio

27 februari 2014, 20:57   Bijgewerkt: 27 februari 2014, 23:59

Ondanks een doelpunt van Jonathan De Guzman ligt Swansea City uit de Europa League. De return bij Napoli, met als inzet een plek bij de laatste zestien, ging donderdag met 3-1 verloren. Lazio kon het voorbeeld van Napoli niet volgen. De Romeinen speelden in Bulgarije met 3-3 gelijk bij Ludogorets en dat was na de 0-1 thuisnederlaag van vorige week niet voldoende.

Napoli vloerde Swansea City in het eigen Stadio San Paolo met 3-1, na een 0-0 gelijkspel vorige week in Wales. Lorenzo Insigne zette de thuisploeg binnen zeventien minuten op het juiste spoor, met een fraaie lob over Michel Vorm. Jonathan De Guzman herstelde na een half uur het evenwicht, na prachtig voorbereidend werk van ex-Vitessenaar Wilfried Bony.

Swansea City, met ook Marvin Emnes en Dwight Tiendalli in de basis, had daarna het betere van het spel. Toch ging het ticket voor de achtste finales naar Napoli, dankzij Gonzalo Higuain. De Argentijnse spits kreeg de bal in de 77ste minuut toevallig voor de voeten, na een misverstand tussen Chico en Ben Davies, en ramde in één keer raak (2-1). Het Nederlands getinte Swansea City zocht nog wel naar de 2-2, maar de ploeg kreeg niet wat het verdiende. Tiendalli had de beste kans, maar doelman Pepe Reina keerde zijn kopbal op knappe wijze. Gökhan Inler tekende in de slotseconde zelfs nog voor de geflatteerde 3-1.

Met dank aan Balde Diao Keita had Lazio tegen Ludogorets de schade uit de heenwedstrijd al binnen één minuut weggepoetst. Brayan Perea zorgde in de 54ste minuut zelfs voor de 0-2, maar Ludogorets - met Virgil Misidjan in de basis en Jeroen Lumu als invaller, maar zonder Mitchell Burgzorg - knokte zich dankzij Roman Bezjak en Hristo Zlatinski terug tot 2-2. Miroslav Klose leek Lazio in de 82ste minuut alsnog een ronde verder te schieten, maar Juninho Quixada besliste zes minuten later anders en kroonde zich daarmee tot held van Ludogorets.

Ludogorets, in de groepsfase al te sterk voor PSV, speelt in de achtste finales tegen Valencia of Dinamo Kiev. Napoli neemt het op tegen FC Porto, dat tegen Eintracht Frankfurt over twee duels met 5-5 gelijkspeelde. Uiteindelijk bekeren de Portugezen op basis van meer gemaakte uitdoelpunten verder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen