Benauwde remise brengt AZ naar laatste zestien

Ger
27 februari 2014, 23:06   Bijgewerkt: 27 februari 2014, 23:31

AZ is als enige overgebleven Nederlandse club nog actief in de Europa League. De Alkmaarders schakelden in een tweeluik het Tsjechische Slovan Liberec uit. Na de gewonnen uitwedstrijd was een 1-1 gelijkspel in de return voldoende om aan de goede kant van de score te blijven.

Door een late treffer van Nick Viergever had de ploeg van trainer Dick Advocaat een week eerder al een prima uitgangspositie verkregen. Viergever was voor eigen publiek opnieuw goud waard voor AZ. In de negentiende minuut verlengde de aanvoerder een hoekschop van Nemanja Gudelj trefzeker met het hoofd. Op de voorsprong van de thuisploeg viel niets aan te merken. Via Aron Jóhannsson was AZ al twee keer gevaarlijk geweest. De Amerikaan hielp eerst een kansrijke counter om zeep, waarna hij niet veel later op aangeven van Etiënne Reijnen ook nog eens over het doel schoot.

Om de volgende ronde toch weer in beeld te laten komen, liet Slovan na de hervatting meer aanvallende intenties zien. David Pavelka schoot zowaar rakelings naast en kort daarop tikte Esteban een inzet van Serhiy Rybalka over. Gaandeweg de tweede helft nam AZ het commando weer over. Viktor Elm had de marge kunnen opvoeren, maar hij stuitte op de vuisten van keeper Lukas Hrosso. Die onnauwkeurigheid kwam AZ luttele minuten later duur te staan. Na een hoekschop tikte Yevhen Budnik in ongedekte positie van dichtbij de gelijkmaker binnen.

Door Slovan uit te schakelen zorgde AZ voor een spaarzaam Nederlands succes in Europa. Ajax liet het eerder op de avond opnieuw afweten bij Red Bull Salzburg. Na de zware thuisnederlaag (0-3) gingen de Amsterdammers ook in Oostenrijk weer onderuit (3-1). Voor FC Utrecht, Vitesse, Feyenoord en PSV was het doek in de Europa League al voor de winterpauze gevallen. Als laatste vertegenwoordiger van de Eredivisie speelt AZ in de achtste finale tegen het Russische Anzhi Makhachkala, dat het Belgische Racing Genk elimineerde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen