Geen schokeffect in Genk na ontslag Been

27 februari 2014, 23:29

Het ontslag van coach Mario Been, afgelopen zondag na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Waasland-Beveren, heeft duidelijk niet tot een schokeffect geleid bij Racing Genk. De Belgische club struikelde donderdag in de tweede ronde van de Europa League tegen Anzhi Makhachkala: 0-2. De heenwedstrijd in Rusland eindigde vorige week in een bloedeloze 0-0.

Emilio Ferrera, de opvolger van Been, zag zijn ploeg in de eigen Cristal Arena met 0-0 de rust halen. Daarmee mocht Genk blij zijn, aangezien Anzhi de bovenliggende partij was. In de tweede helft namen de bezoekers uit Dagestan alsnog afstand van de Belgen. Derrick Tshimanga (eigen goal) en Oleksandr Aliyev scoorden voor Anzhi, dat het duel wel met tien man afsloot. Rasim Tagirbekov kreeg in de slotfase rood na een overtreding op oud-Feyenoorder Thomas Buffel. Het pleit was toen echter al beslecht.

Anzhi speelt in de volgende ronde tegen AZ, dat Slovan Liberec uitschakelde. Vorig seizoen troffen beide teams elkaar al in de voorronde. Destijds waren de Alkmaarders kansloos; in Alkmaar werd met liefst 0-5 verloren. Maar toen was alles nog mogelijk bij Anzhi; inmiddels heeft de eigenaar de geldkraan dichtgedraaid en zijn de beste spelers vertrokken uit Dagestan. En dus liggen er kansen voor de enig overgebleven Nederlandse vertegenwoordiger.

Olympique Lyon wist zich ternauwernood te ontdoen van Chornomorets Odessa, dat in de groepsfase PSV nog voor was gebleven. In Oekraïne werd het vorige week 0-0 en dat leek ook in Frankrijk de eindstand te worden, maar Alexandre Lacazette voorkwam in de tachtigste minuut een verlenging: 1-0. Odessa-speler Evgen Zubeyko had vijf minuten eerder zijn tweede gele kaart geïncasseerd. Lyon treft in de achtste finales Viktoria Plzen, dat met Shaktar Donetsk een andere Oekraïense formatie uitschakelde.

Ook voor Dinamo Kiev is het einde verhaal in de Europa League. Met Jeremain Lens in de basis kwam de Oekraïense grootmacht in Spanje niet verder dan 0-0 tegen Valencia. Vorige week ging Dinamo Kiev met 0-2 onderuit tegen de equipe uit de sinaasappelstad. Die wedstrijd werd vanwege de politieke onrust in Oekraïne afgewerkt op Cyprus. Valencia krijgt nu te maken met Ludogorets. De Bulgaren, eerder al te sterk voor PSV, elimineerden Lazio.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen