Viergever: "Het was billenknijpen in de slotfase"

Ger
27 februari 2014, 23:53

AZ bereikte donderdagavond ten koste van Slovan Liberec de laatste zestien van de Europa League. Na de openingstreffer van Nick Viergever vergaten de Alkmaarders het duel echter in het slot te gooien. De Tsjechische equipe kwam na de pauze op gelijke hoogte en had zelfs kansen op de 1-2.

"Wij zijn door, dat is het belangrijkste", zegt een opgeluchte Viergever tegenover de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. De verdediger was opnieuw belangrijk voor AZ door evenals in de heenwedstrijd te scoren. "We begonnen goed aan de wedstrijd. Na mijn doelpunt hadden we ook kansen op de 2-0, maar die maakten we niet. We hadden toen moeten doordrukken, maar we hielden Slovan in de wedstrijd."

De bezoekers uit Tsjechië gingen in de tweede helft voor hun laatste kans. "We wisten natuurlijk dat ze aanvallender gingen spelen. Onze fout was dat we daar niet ons eigen spel tegenover zetten. We werden nerveus terwijl we de rust hadden moeten bewaren", aldus Viergever. "De bal viel een keer goed voor hen en toen stond het opeens 1-1. In de slotfase was het nog billenknijpen. Gelukkig lette Esteban goed op en voorkwam hij een doelpunt met enkele knappe reddingen."

Door de uitschakeling van Ajax bij Red Bull Salzburg is AZ nog de enige Nederlandse club in Europa. En dat terwijl de Alkmaarders in de Eredivisie op liefst twintig punten van de koppositie staan. "We kunnen ons blijkbaar goed richten op 'losse' wedstrijden", denkt Viergever. "Dat bewijzen we dit seizoen ook al in de nationale beker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen