Dordrecht ziet Willem II inlopen bij eerbetoon aan Bos

28 februari 2014, 22:02   Bijgewerkt: 28 februari 2014, 22:39

Lijstaanvoerder FC Dordrecht heeft vrijdagavond wederom averij opgelopen in de Jupiler League. In de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, die in het teken stond van een mooi eerbetoon aan de overleden Theo Bos, kwamen De Schapenkoppen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Willem II profiteerde, dankzij een 1-2 overwinning bij Jong FC Twente.

Het is vandaag (vrijdag) exact een jaar geleden dat Theo Bos op 47-jarige overleed. Bos was tot juli 2012 werkzaam als coach van Dordrecht, toen hij zich door ziekte noodgedwongen moest terugtrekken uit de voetbalwereld. De supporters in De Krommedijk besteedden er vrijdag uitgebreid aandacht aan. Er werd geapplaudisseerd voor Bos en daarnaast werd er een fraai doek ontrold met een portret van Bos.

Tot een overwinning zou het niet leiden voor de koploper van de Jupiler League. Hoewel Dordrecht dankzij een treffer van Paul Gladon op weg leek naar een zege, bracht Gevaro Nepomuceno de bezoekers uit Sittard op gelijke hoogte. Dordrecht ging op jacht naar de zege, maar verder dan een afgekeurd doelpunt kwam de ploeg van coach Harry van den Ham niet.

Willem II profiteerde van het morsen van de koploper, aangezien het met 1-2 won bij Jong FC Twente. Ruud Boymans was de gevierde man, met twee doelpunten. De Tilburgers zijn nog maar één punt verwijderd van Dordrecht. Nummer drie VVV Venlo kwam niet in actie, maar werden niet gepasseerd door FC Eindhoven, dat hard onderuit ging bij FC Oss: 4-0.

Zowel Jong PSV als Jong Ajax deed goede zaken. De beloften van PSV wonnen met 1-3 bij Almere City FC. Elvio Van Overbeek kroonde zich tot nieuwe topscorer van Jong PSV: zijn twee doelpunten tegen Almere City brengen zijn seizoenstotaal op acht treffers. Jong Ajax zegevierde met 3-2 tegen FC Den Bosch. De Amsterdammers kregen éénmaal rood, terwijl er twee spelers van Den Bosch van het veld gestuurd werden. Voor De Graafschap houdt de ellende maar niet op, aangezien de Doetinchemmers met 0-1 verloren van MVV Maastricht. Sparta Rotterdam wist met tien man ternauwernood een punt uit het vuur te slepen bij Helmond Sport: 1-1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen