Bayern München binnen 28 minuten klaar met Schalke

1 maart 2014, 20:20   Bijgewerkt: 1 maart 2014, 20:26

Bayern München heeft zaterdag slechts 28 minuten nodig gehad om Schalke 04 op een 4-0 achterstand te zetten. Daarna nam de fiere koploper in de Bundesliga gas terug, waardoor de schade voor de bezoekers uit Gelsenkirchen - relatief gezien - beperkt bleef: 5-1. Arjen Robben was met een hattrick de gevierde man in Beieren.

Ondanks een fenomenale volley van Klaas-Jan Huntelaar werd Schalke 04 woensdag in de eerste ontmoeting met Real Madrid, in de achtste finales van de Champions League, met 1-6 van het eigen veld getikt. Het zal ongetwijfeld tot revanchegevoelens hebben geleid bij de Königsblauen voor het duel met Bayern, maar daar was zaterdag in de Allianz Arena maar weinig van te merken.

Al binnen drie minuten lag de 1-0 erin. Een vrije trap van David Alaba werd door de muur van richting veranderd, waardoor Schalke-keeper Ralf Fährmann kansloos was. Tussen de vijftiende en 28ste minuut liep Bayern van 1-0 uit tot 4-0. Arjen Robben was goed voor twee doelpunten. De eerste was een wippertje over Fährmann, de tweede een schot met effect in de verre hoek. Tussendoor had Mario Mandzukic op aangeven van Alaba al de 3-0 binnen gekopt.

Bayern domineerde, waardoor doelman Manuel Neuer niets te doen had. Pas kort voor rust werd de Bayern-sluitpost voor het eerst getest en hij toonde zich met enkele goede reflexen uitstekend bij de les. In de tweede helft nam Bayern wat gas terug, waardoor het zowaar 4-1 werd. Rafinha tikte een corner in eigen doel. Dertien minuten voor tijd werd de marge weer vier treffers en voltooide Robben zijn hattrick. De Groninger roste vol overtuiging een penalty in de kruising. De strafschop werd toegekend na een overtreding van Kyriakos Papadopoulos op Mandzukic. De Schalke-speler kreeg daarvoor een directe rode kaart.

Bayern gaat met 65 punten onbedreigd aan kop in de Bundesliga. De voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund bedraagt maar liefst twintig punten. Schalke 04, waar Huntelaar een basisplaats had, blijft met 41 punten vierde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen