ADO ondanks overwicht niet langs NAC

1 maart 2014, 21:53   Bijgewerkt: 1 maart 2014, 22:18

ADO Den Haag en NAC Breda hoeven hun ongeslagen status voorlopig niet op te geven. In een wedstrijd waarin vooral de uitploeg voor een gelijkspel ging, stond na 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord. Beide doelpunten vielen in de tweede helft en kwamen op naam van Elson Hooi (NAC Breda) en Roland Alberg (ADO Den Haag). NAC is daarmee ongetwijfeld het gelukkigst: het schot van Hooi was zo goed als de enige kans die de uitploeg in de wedstrijd wist te creëren.

Zowel ADO Den Haag als NAC Breda kon voor de wedstrijd terugkijken op een prima periode. Fans van ADO Den Haag zagen hoe goed een trainerswissel kan uitpakken, want in de eerste drie wedstrijden onder Henk Fräser verloor de ploeg niet en verliet het de onderste regionen. NAC Breda wist sowieso al niet goed meer wat verliezen was; in de laatste vijf wedstrijden speelde het drie keer gelijk en wist het twee keer te winnen.

Toch lieten de twee ploegen in vorm gedurende een groot deel van de wedstrijd wel erg weinig zien. NAC Breda leek bij voorbaat al genoegen te nemen met een gelijkspel en ADO Den Haag had grote problemen om in het eigen Kyocera-stadion het spel te maken. Behalve een scrimmage na een hoekschop van de thuisploeg waren er geen kansen te noteren in het eerste bedrijf.

ADO Den Haag wilde wel op zoek naar drie punten, en deelde ook wel wat speldenprikjes uit, maar kreeg de bal niet in het doel. Tekenend voor de intenties van NAC was de wissel die trainer Gudelj doorvoerde na de 1-1: hij haalde vleugelspeler Tighadouini van het veld voor verdediger Kwakman. De tactiek werkte, want het punt werd veilig gesteld en kan mee terug worden genomen naar Breda.