AS Roma en Internazionale stellen teleur in kraker

1 maart 2014, 22:52

Speelronde 26 in de Serie A begon zaterdag met een kraker tussen AS Roma en Internazionale, maar spektakel heeft dat niet opgeleverd. Het duel in het Stadio Olimpico van Rome eindigde in een bloedeloze 0-0.

AS Roma wervelde in de eerste seizoenshelft in Milaan met 0-3 over Inter, maar kon dat huzarenstukje zaterdag voor eigen publiek niet herhalen. Daarvoor ontbrak het de ploeg van de Franse manager Rudi Garcia te veel aan creativiteit. De Romeinen moesten het stellen zonder de geblesseerde Francesco Totti. Kevin Strootman had wel een basisplaats. De Nederlandse middenvelder werd vorige week tegen Bologna nog gespaard; hij deed alleen het laatste half uur mee.

Bij Bologna werd met 0-1 gewonnen, maar eenvoudig ging dat niet. Tegen Inter bleek dat dit geen incident was, aangezien de bezoekers uit de modestad in het eerste bedrijf de bovenliggende partij waren. Veel kansen leverde dat trouwens niet op. Roma dacht na een half uur wel op 1-0 te komen, maar een goal van Mattia Destro werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft had Roma het betere van het spel, maar ook dit zorgde niet voor veel mogelijkheden voor het Inter-doel. Destro kreeg een kwartier voor tijd de beste kans, maar Samir Handanovic redde fraai. Tien minuten eerder had Inter-verdediger Rolando al voorkomen dat Gervinho de score kon openen. De 0-0 was gezien het spelbeeld terecht.

Nummer twee AS Roma dreigt door het puntenverlies verder achterop te raken bij koploper Juventus. De achterstand op de Turijnse formatie bedraagt acht punten. Juventus gaat zondag op visite bij het AC Milan van Clarence Seedorf, maar Roma heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Parma tegoed. Internazionale blijft vijfde en moet vrezen dat nummer vier Fiorentina zondag een gat van zeven punten slaat. De equipe uit Florence treedt thuis aan tegen Lazio.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen