Sporting voorkomt na rust schokeffect bij Braga

1 maart 2014, 23:19   Bijgewerkt: 1 maart 2014, 23:30

Sporting Lissabon heeft zaterdag zijn derde opeenvolgende zege geboekt in de Portugese Liga ZON Sagres. De groen-witten kwamen in het eigen Estádio José Alvalade met 0-1 achter tegen Sporting Braga, maar stelden in de laatste twintig minuten orde op zaken: 2-1.

Braga is een club die minimaal in de subtop van Portugal hoort, maar na twintig speeldagen staat de ploeg slechts in de middenmoot. Daarom werd deze week coach Jesualdo Ferreira op straat gezet. Even leek dat tot een schokeffect te leidden. Met Jorge Paixão in de dug-out ging Braga zaterdag in Lissabon brutaal rusten met een 0-1 voorsprong.

Dat kwam door een eigen goal van Sporting-keeper Rui Patrício acht minuten voor de pauze. Een schot van Tomás Dabó, vanaf de flank, belandde tegen de paal. Bij het terug stuiteren kwam de bal uitgerekend tegen een been van Rui Patrício aan, waardoor de 0-1 niet meer was te voorkomen.

Op slag van rust had Sporting op gelijke hoogte kunnen komen, maar Islam Slimani wist in een scrimmage niet te scoren. Na de pauze werkte Sporting de achterstand alsnog weg. Jefferson benutte in de 71ste minuut een penalty, toegekend na een overtreding van invaller Vincent Sasso op Carlos Mané. Drie minuten later tekende Slimani voor de 2-1 eindstand. De Algerijn had het geluk dat zijn schot vanaf de rand van de 'zestien' van richting werd veranderd, waardoor doelman Eduardo kansloos was.

Sporting Lissabon nadert door de overwinning koploper Benfica tot twee punten. De stadgenoot gaat zondag echter nog op visite bij laagvlieger Belenenses.