Villarreal, Sociedad en Valencia lopen averij op

2 maart 2014, 13:58   Bijgewerkt: 2 maart 2014, 23:19

Villarreal heeft zichzelf zondagmiddag een slechte dienst bewezen, door in het eigen El Madrigal niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen Real Betis, dat de rode lantaarndager is in de Primera División. Villarreal kwam met 1-0 voor, maar riep het over zichzelf af dat de bezoekers in de slotfase langszij kwamen.

In een wedstrijd die volledig op slot zat zorgde een discutabele strafschop ervoor dat de wedstrijd na ruim een uur spelen zou ontbranden. Het cadeautje werd uitgepakt door aanvoerder Bruno, die de thuisploeg beheerst op voorsprong schoot. In plaats van de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen, liet Villarreal de bezoekers terugkomen. Ikechukwu Uche kon, na onbesuisd inkomen op het middenveld, inrukken vanwege zijn tweede gele kaart en even later knikte Rubén Castro de gelijkmaker tegen de touwen.

Betis was zelfs nog twee keer dicht bij de overwinning. Aan de andere kant kreeg voormalig Barça-talent Giovani dos Santos dé kans voor Villarreal, maar hij faalde in de afronding, waardoor het bij 1-1 bleef. Zodoende verzuimt Villarreal in te lopen op nummer vier Bilbao, dat zes punten voor staat.

Real Sociedad verzuimde op zijn beurt de vijfde plaats over te nemen van Villarreal. De Basken gingen met 1-0 onderuit bij middenmoter Sevilla FC. Kevin Gameiro maakte dertien minuten voor tijd het enige doelpunt in Andalusië.

Middenmoter Valencia liet de kans om Real Sociedad weer enigszins in het vizier te krijgen onbenut. De equipe uit de sinaasappelstad boog met 1-0 voor laagvlieger Rayo Vallecano. Joaquin Larrivey bezegelde na een uur spelen het lot van Valencia, dat in het laatste kwartier ook nog een man minder had. Barragán kreeg in de 76ste minuut zijn tweede gele kaart.