Brugge gooit titelstrijd open, Anderlecht verslaat Genk

2 maart 2014, 19:58   Bijgewerkt: 2 maart 2014, 20:46

Standard Luik speelt de concurrentie in de Belgische titelstrijd in de kaart. Nadat vorige week met 2-3 verloren werd van KAA Gent, verloor de koploper in de Jupiler Pro League zondag met 1-0 van directe concurrent Club Brugge, dat de Rouches nu tot op vier punten nadert.

Op voorhand was bekend dat de clash tussen Club en Standaard voor een groot deel zou uitwijzen hoe de ranglijst van de Jupiler Pro League er aan het einde van de reguliere competitie zal uitzien. De ploeg uit Brugge lijkt steeds beter in vorm te raken, terwijl voor Standard het tegenovergestelde geldt. Het leidde tot de nodige mutaties in het elftal van coach Guy Luzon, die onder meer opteerde voor Ronnie Stam, die de laatste tijd stuivertje aan het wisselen is met Daniel Opare, de andere rechtsachter.

Met in totaal veertien Belgen aan de aftrap kende Club een betere start. De thuisploeg had de gehele eerste helft een overwicht, maar kon niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Standard. Andersom was dit ook niet echt het geval. De amusementswaarde lag voor rust al aardig hoog, maar in de tweede helft werd deze nog hoger. Er was sprake van veel strijd, maar ook van een warrige leiding van de dienstdoende arbiter.

Standard leek tegen de verhouding in op voorsprong te komen: Yoni Buyens dacht de 0-1 te maken, maar de middenvelder zag zijn inzet op de paal belanden. Standard-doelman Eiji Kawashima leek niet te kloppen, maar Jesper Jørgensen bewees ruim tien minuten voor het einde het tegendeel, waardoor Club een cruciale zege wist te boeken: 1-0.

Standard gaat nog wel aan kop in de Pro League, maar de voorsprong op Club Brugge bedraagt nog maar vier punten. Nummer drie Anderlecht verkleinde de achterstand op Standard tot negen punten, door thuis met 2-1 te winnen van Racing Genk. Aleksandar Mitrovic en David Pollet maakten in het laatste half uur het verschil voor de equipe van trainer John van den Brom, die Bram Nuytinck een basisplaats had gegeven.

Genk-speler Kara Mbodji kreeg tien minuten voor tijd, bij een 1-0 stand, rood. Het ontslag van coach Mario Been, afgelopen weekend, sorteert getuige het resultaat nog niet het gewenste effect in Genk. Donderdag strandde de drievoudig landskampioen al in de tweede ronde van de Europa League tegen Anzhi, dat het in de achtste finales gaat opnemen tegen AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen