Column: 'Ajax-gezicht' geeft Pellè laatste zetje

Ger
3 maart 2014, 17:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een boze Italiaan zorgde zondag voor een knetterend slotakkoord in de Rotterdamse Kuip. Graziano Pellè had zojuist met Feyenoord de thuiswedstrijd tegen Ajax verloren en besefte maar al te goed dat de titelkansen van de Rotterdammers tot nul waren gereduceerd. Nog vol van de adrenaline ontaardde een nabeschouwing in een opmerkelijke woordenwisseling.

Interviews beginnen doorgaans met een open vraag om de gesprekspartner niet direct in een hoek te duwen. Gesloten vragen kunnen namelijk nogal eens suggestief zijn, maar dat weerhield Jan Joost van Gangelen niet om direct te prikken. "Een grote teleurstelling uiteraard voor jullie, het was een alles-of-niets wedstrijd. En het werd niets. Ik miste de mentaliteit en passie die ik verwachtte", opende Van Gangelen het gesprek. Een journalist met een eigen mening - en een kritische bovendien - het viel, zo snel na de wedstrijd, zichtbaar slecht bij de geëmotioneerde Pellè. "Misschien kun je naar onze training komen kijken deze week. We nodigen je uit zodat je ons kunt vertellen hoe we van Ajax konden winnen", sneerde hij.

Gangelen

Gangelen

De pijnlijke vertoning voor de draaiende camera verloor daarna zijn scherpe kantjes. Al deed Pellè nog wel de wenkbrauwen fronsen met zijn opmerking dat hij zich de elleboog richting Joël Veltman niet meer kon herinneren. Met het stoom nog uit de oren beende hij vervolgens richting de spelerstunnel. Een dag later kreeg hij te horen dat zijn aanvoerdersband moet inleveren en de komende twee duels buiten de selectie valt. "Pellè is een geweldige voetballer, maar zijn recente gedrag past niet", verklaarde technisch directeur Martin van Geel. Een speelronde eerder was de spits al in opspraak geraakt door zijn wangedrag na de uitwedstrijd tegen FC Twente (2-2). Pellè trapte toen tegen een dug-out en schopte in de catacomben ook nog wild om zich heen.

Had Pellè soms de foto in gedachten waarop Van Gangelen samen met Ajax-trainer Frank de Boer in bad staat met de kampioensschaal? Of heeft de gemiddelde fan van de Amsterdamse club volgens de spits een lang gezicht met een grote bos krullen? Het kan natuurlijk ook zijn dat Pellè de persconferentie van Louis van Gaal nog in zijn achterhoofd had. De bondscoach van het Nederlands elftal baarde twee dagen voor de Klassieker opzien met zijn taakomschrijving van sportjournalisten. "Ze moeten een doorgeefluik zijn en niet hun mening geven of meningen oproepen. Spelers en trainers krijgen over het algemeen geen vragen van journalisten, maar worden geprovoceerd", doceerde Van Gaal in aanloop naar de oefeninterland tegen Frankrijk.

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen