Den Bosch kan faillissement ternauwernood afwenden

3 maart 2014, 19:26

FC Den Bosch moest eind november een lening van drie ton afsluiten om aan haar financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Hoewel de Bosschenaren ontsnapt lijken te zijn aan faillissement, is de financiële situatie waarin de club verkeert nog altijd zeer zorgwekkend te noemen.

"In november werd duidelijk dat we een flink liquiditeitstekort hadden", vertelt RvC-voorzitter Maarten de Gruyter aan Voetbal International. "Dat dachten we op te lossen met die lening, maar vervolgens kwamen we er in januari achter dat het tekort nog velen malen groter was."

"Uiteindelijk was het meer dan zevenhonderdduizend euro", vervolgt De Gruyter. "Iedere maand moeten we vechten om alles te kunnen betalen. Ik ben heel positief dat we het einde van het seizoen halen, maar het is alle hens aan dek", beseft de voorzitter van de RvC van Den Bosch. Het beleid moest drastisch worden veranderd, geeft hij aan: "De begroting was niet realistisch. Er werd te veel gegokt op toevalstreffers. Voor komend seizoen ligt de begroting al 6,5 ton lager."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen