Del Bosque: "Italië maakt het ons altijd lastig"

4 maart 2014, 12:48

Het oefenduel tussen Frankrijk en Nederland is niet de enige spraakmakende wedstrijd die woensdag gespeeld wordt. Ook Spanje tegen Italië is een clash tussen twee grote voetbalnaties. De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque verwacht dan ook een pittige partij.

"Italië heeft een ploeg die altijd in staat is om het ons lastig te maken", zegt de keuzeheer tegen La Gazzetta dello Sport. "Zeker met betrekking tot onze defensie. Het lukt ze altijd om met ideeën te komen die bij ons voor problemen zorgen. Gelukkig hebben we het tot nu toe altijd overleefd."

De oefenmeester doelt op recente ontmoetingen tussen de landen. "Tijdens de start van het EK in Polen en Oekraïne was het niet voor niets dat Di Natale onze enige tegengoal van het toernooi maakte. Italië maakte het ons toen erg lastig." De wedstrijd in de poulefase eindigde in 1-1, de eindstrijd was een walk-over voor Spanje (4-0). "Die wedstrijd was de beste onder mijn leiding", stelt Del Bosque. "Maar ik vergeet niet dat Italië de nodige blessures had."

De ervaren oefenmeester heeft wel een verklaring voor het succes van de Azzurri. "Italië is kort geleden wereldkampioen geworden, heeft goede spelers en het Juventus-blok is belangrijk voor de ploeg", aldus de Spaanse bondscoach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen